Театарот се враќа на Штипската сцена

Поради ситуацијата со Ковид – 19 што го обиколи светот. Театарот со претстава се подготвува со…

Недела на италијанскиот јазик

Организирано од Италијанската Амбасада и Катедрата за италијански јазик и книжевност при УКИМ. Со онлајн предавање.…

Мери Амбросова – со упорност до намалување на дијастаз

Мери Амбросова е тренер по постпородилно вежбање. Која секојдневно на инста профилот ја објавува нејзината приватност.…

Стефан Лазаров – не се плашам од предизвиците

Еден од нашите познати водители и јутјубери Стефан Лазаров. Момче, кое не мирува полн со позитивна…

Андреј Ѓорѓиевски ДНК – музиката е мојата водилка

Искрен и позитивен Андреј Ѓорѓиевски од дуото ДНК. Се присетува на своето детство, на средношколските денови.…

”Бебе Готвач” – книга и апликација за исхрана на бебиња и деца

”Бебе Готвач” е книга посветена за здрава исхрана кај бебиња и деца. Наменета за наметнување на…

Ангелу ќе болиш секој 16

Октомври месец, кој не враќа на кобното утро во 6:20 кај Нова Градишка- Хрватска. Тогаш, како…

Кристина Димитриевска – Позитивната мисла е одраз на човекот

Една од нашите познати манекенки и до неодамна заштитно лице на светски познатиот бренд Кевин Леврони.…

Западната трибина на „градски“ започна да се руши и ќе се изгради нова која ќе биде гордост на Штип

Фудбалска Федерација на Македонија во соработка со УЕФА преку „хет трик“ програмата за развој на фудбалската…

Ристо Самарџиев – секој ден треба да биде радост

Познатиот наш пејач и текстописец Ристо Самарџиев. Човек со позитивна енергија и со убава мисла. Ни…