За еден поинаков Велигден… За едни поинакви времиња…

Април, 19ти. Недела. Убаво пролетно утро, будење со црцорот на птиците означувајќи го почнатиот ден. Ја…

Љубовта не боли! Љубовта не носи страв! Стоп за насилството!

Диши……Наполни ги градите со воздух и диши. Почуствувај го пулсот во вените……И биди благодарен што можеш…

Ризични категории на лица кои треба да бидат ослободени од работа и работни активности заради корона вирусот.

Категории на ризик според светски научни списанија Според досегашните истражувања направени во светот за ризик фактори…

Седете дома! Помогнете и на планетата Земја!

Април…Четвртиот месец од годината… Месец кој носи ведри денови, шеги и игри… Месец кој од палетата…

Разлика меѓу тестовите за корона вирусот

М-Нет се консултира со лекари од оваа област со цел да се објасни разликата помеѓу тестовите…

Штипјанецот Ангел Ѓоргиевски со својата успешна тениска мисија ја зграпчи довербата на Кара Делевињ, Наџа Команечи и ги собра симпатиите на Ана Ивановиќ, Ѓоковиќ, Вознијацки, Халеп, Квитова, Вавринка…

Не случајно ја одбрав фотографијата на Ангел и Ана како репер во тениската сторија на нашиот…

Спортски карантин средби: Михаил Чаршавски „моторот“ на ФК „Брегалница“ со правничка тапија

Градот Штип е фудбалска Мека на добриот стар Исток кој отсекогаш бил привлечен како магнет за…

Кико Митев штипскиот „Робинзон Крусо“ го развиори македонското знаме на Мачу Пикчу (Видео)

Мачу Пикчу колку гордо тоа звучи, за многумина толку посакуван, да се посети, да се види,…

Кико Митев Штипскиот „Робинзон Крусо“ во авантуристички поход на Латинска Америка (прв дел)

По професија е новинар кој со своето перо, па и со својата камера знаеше да навлезе…