ОК ВМРО ДПМНЕ на прес обвинува за неисполнети ветувања на власта

Вмро Дпмне на прес конференција ја обвини локалната власт за нефункционалноста на јавниот превоз. Штипскиот комитет на оваа партија  од политичките ривали побара одговор и на прашањето  зошто не е среден сообраајниот хаос во градот и зошто нема никакви градежни активности за изградба на катни гаражи.

Почитувани како и другите лаги, така се обелодени и лагата за ефикасен јавен превоз. Сдсм ветуваше, но како и се друго така и јавниот превоз остана неисполнета желба за прелажаните грагани. Мегутоа, кога веќе сме на прагот на нови локални избори и кога граѓаните бараат отчет по сработеното за овие три години.

Вмро Дпмне инсистира на воспоставување ред, исполнување на  предизборно ветеното а особено се засегнати за необезбедениот ефтин еколошки превоз.

Маре Стојилова М Нет

Дарко Лазев М Нет