Телевизија „МНет ХД“ веќе е достапна во кабелскиот оператор „Телекабел“

Телевизија „МНет ХД“ е нова регионална телевизија во источниот дел на Република Северна Македонија и својата…

17 милиони денари за подобра средношколска инфраструктура

Штипските директори на основните и средните училишта, добија министерска наредба за поднесување на барања  најдоцна до…

Зголемен интерес за студирање во корона криза

По завршувањето на првиот уписен рок на двата уневерзитети во регионов, надлежните констатираат дека корона кризата…