Куп на Македонија : 1/8 финале, Беласица на гости во Штип, Кит Го на „Борис Трајковски“ во Скопје

Фудбалските Куп натпревари се најмасовниот облик на натпреварување во кое им се дава шанса на сите…

Од денес во самоизолација две деца од ООУ „Славејко Арсов“

Од денес  во самоизолација се две дечиња кои посетувале физичка настава во ООУ „Славејко Арсов“  во…

Кој ќе ја лекува инфраструктурната сместувачка маана на инфективното одделение?

Инфективното одделение во Штип е подготвено за зимската сезона  откако минатата година ја подобрува  енергетската ефикасност…

Ракот на дојката коси во Истокот, но во Штип нема граѓански одбранбен механизам

Според Институтот за Јавно здравје Македонија се наоѓа речиси на врвот, по смртност предизвикана од рак…

Земјоделско-пандемиска калкулација за одбегнување на обврски

Едвај 10 проценти од земјоделците досега ги подмириле обврските за плаќање на закупнина на земјоделско земјиште.…

Денес  во 15:00 часот, компанијата Страбаг АГ со своите подизведувачи се случи минирање  патниот правец Радовиш…

” За љубов се пее до крај” -Албум од самостојни песни на Влатко Илиевски

Го паметиме по неговите сини очи. Неговите дела зборуваат каков човек беше тој. Не’ напушти прерано,…

Бобан Георгиев од Бања Лука ја намириса Лигата на Европа а го постигна и првиот, деби – гол

Штипјанецот Бобан Георгиев на 1 септември го облече дресот на екипата на Борац од Бања Лука…

Кочанските стопански субјекти манифестираат висока опшествена одговорност

4000 ученици во сите основни и средни училишта во Кочани добија  донација од по 3 заштитни…

Телевизија „МНет ХД“ веќе е достапна во кабелскиот оператор „Телекабел“

Телевизија „МНет ХД“ е нова регионална телевизија во источниот дел на Република Северна Македонија и својата…