Филип Димкоски- мојата љубов е поезијата

Младиот македонски поет Филип Димкоски. Неговата поезија му е преведена на повеќе странски јазици. Зад себе и многу награди. Љубовта кон пишаниот збор ја искажува уште во детските денови. Со својата прва песна „Есен“. Наградувајќи се секојдневно, неговиот успех се реди низ годините. Во врска со ситуацијата со Ковид -19 вели, дека треба да научиме да живееме со ситуацијата. Но, да го почитуваме портоколот за заштита од Ковид-19.

Времето го исполнува со неговото семејство. Но, и обожава да пишува, најмногу ја истакнува љубовта кон природата. Велејќи, дека природата е важна за човековото битие.

Се надева на реализирање и исполнување на неговите замислени цели.

Целиот разговор со Филип Димкоски, можете да го погледнете во емисијата „Попладне со Надица“ на следниот линк

Надица Стојковска / М Нет