Стотици Американци на митингот за поддршка на полицијата во Фредериксбург, Вирџинија

Стотици луѓе се приклучија на митингот „Поддржете ги сините“ во градот Фредериксбург во американската сојузна држава Вирџинија за поддршка на полициските службеници, во време на повици за прекин на финансирањето на полицијата, пренесува „Спутник“.

Снимката објавена од „Раптли“ ги покажува демонстрантите кои извикуваат „Поддржете ги сините“ и носат национални знамиња, како и транспаренти на кои пишува „Одбрани, не го прекинувај финансирањето“ и „Ве чуваме“

Според полицискиот оддел на Фредериксбург, на дозволениот митинг се собрале околу 400 луѓе, при што не се пријавени инциденти за време на настанот. Митингот се одржа во неделата.

Текстот Стотици Американци на митингот за поддршка на полицијата во Фредериксбург, Вирџинија е превземен од МАКФАКС.